Правила за ползване&Защита на Лични Данни

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018г. е в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation) на Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни, въз основа на сключен договор за дистанционна продажба, Hubavo.eu отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за обслужването на ангажиментите на  АЛЕТО ЕООД  във връзка със сключения, с предварително съгласие договор за дистанционна продажба, и ги пази отговорно и законосъобразно.


Информация относно Администратора на лични данни

  1. Наименование  АЛЕТО ЕООД
  2. ЕИК/БУЛСТАТ :204043990
  3. Седалище и адрес на управление: гр. София, район Искър, Лозен, ул. Ален Мак 20
  4. Адрес за упражняване на дейността: гр. София, район Искър, Лозен, ул. Ален Мак 20
  5. Данни за кореспонденция: гр. София, район Искър, Лозен, ул. Ален Мак 20
  6. E-mail:sales@hubavo.eu
  7. Телефон.: 0876 72 21 21

Информация относно компетентния надзорен орган

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

АЛЕТО 92 ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

 

 

 

 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Чл. 1. (1)  АЛЕТО ЕООД събира и обработва Вашите лични данни във връзка с търговия на дребно със спално бельо и всички изделия, предмет на търговска дейност от страна на фирмата във връзка със:

·         Изрично получено съгласие от Вас като клиент за обработване на личните Ви данни във връзка с изпълнението на Ваша поръчка;

  • Изпълнение на задълженията на  АЛЕТО ЕООД по предварително сключен договор за дистанционна продажба;
  • Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо  АЛЕТО ЕООД   ООД;
  • За целите на легитимния интерес на  АЛЕТО ЕООД   ООД.

(2)  АЛЕТО ЕООД е администратор на лични данни по отношение на Вашите данни като страна по договор за дистанционна продажба. Спрямо личните данни, които Вие обработвате, използвайки нашите услуги,  АЛЕТО ЕООД действа в качеството си на обработващ лични данни.


Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на Вашите лични данни

Чл. 2. (1)  АЛЕТО ЕООД  събира и обработва личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с поръчка на наши артикули на www.hubavo.eu

  • създаване на профил и осигуряване на пълна функционалност при предоставянето възможностите за сключване на договор за дистанционна продажба.
  • индивидуализация на страна по договора;
  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга;
  • изпращане на информационни съобщения, съобщения за промени в продуктите, промоционални съобщения, съобщения за нови продукти

 (2)  АЛЕТО ЕООД спазва следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

  • законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
  • ограничение на целите на обработване;
  • съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
  • точност и актуалност на данните;
  • ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
  • цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При съхраняването и обработката на личните данни,  АЛЕТО ЕООД   може да пази и обработва личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:

  • изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.


Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява  АЛЕТО ЕООД  ?

Чл. 3. (1) Аретк 92 ООД извършва следните операции с личните данни за следните цели:

  • Регистрация на потребител в уебсайта и изпълнение на договор за дистационна продажба на артикули/и от портфолиото на  АЛЕТО ЕООД   ООД. Целта на регистрацията да бъде създаден профил, чрез който потребителят може да проследява промените, настъпващи при изпълнението на поръчката му, в зависимост от различните етапи в обработката й. Заключение от оценката на въздействието: Въз основа на горепосочената оценка на въздействието, длъжностното лице за защита на личните данни, счита че операцията „Сключване на договор за дистанционна продажба“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.
  • Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране;
  • Изпращане на информационни съобщения – целта на тази дейност е администриране на процеса по изпращане на съобщения до клиентите, които се отнасят до подобрения или промени в продуктите, съгласно договора за предоставяне на продуктите и предварително съгласие от страна на клиента.
  • Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават новини и информации във връзка с продуктите, предлагани на Hubavo.eu;

 (2)  АЛЕТО ЕООД обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

  • Данни: Ваши индивидуализиращи данни (име и фамилия, електронна поща, държава, телефон)
    • Цел, за която се събират данните: 1) Регистрация на потребител; 2) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, включително при изразено желание – за изпращане на бюлетини и рекламни съобщения; 3) Обработка на поръчка с продукти, предмет на договор за дистанционна продажба.
    • Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на продукт, между Артек ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за адрес и имейл за технически контакт.
  • Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.
  • Основания за обработка на данните: С приемането на общите условия и регистрация в уебсайта и закупуване на услуга, между Артек ООД и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Цел, за която се събират данните: Подобряване на сигурността на услугата и локализация на интерфейса, статистически и маркетингови проучвания.
  • Основания за обработка на данните: Обработването е необходимо за изпълнение на договор, по който субектът на данните е страна - чл. 6, ал. 1, б. (б) на GDPR. До създаването на профил на потребителя, IP адресът се събира на основание осъществяване на легитимните интереси на администратора – чл. 6, ал. 1, б. (е) от GDPR;
  • Цел, за която се събират данните: Издаване на фактура за извършване на плащания по сключен договор за дистанционна продажба на продукти Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация на уебсайта, или при сключването на писмен договор, между  АЛЕТО ЕООД    и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.
  • Други данни, които  АЛЕТО ЕООД обработва – При влизане в нашия уебсайт или във Вашия профил,  АЛЕТО ЕООД   събира данни за използвания IP адрес.
  • Ваши данни за издаването на фактура на физическо лице – Ако желаете да Ви бъде издадена фактура в качеството Ви на физическо лице, следва да предоставите своя единен граждански номер.

(3)  АЛЕТО ЕООД не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
  • генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани  АЛЕТО ЕООД от лицата, за които се отнасят.

(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.


Срок на съхранение на личните Ви данни

Чл. 4. (1)  АЛЕТО ЕООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила ви в уебсайта. След изтичането на този срок,  АЛЕТО ЕООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне.

(2)  АЛЕТО ЕООД Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед изпълнение на целите, изпълнение на договора, с оглед легитимни интереси на  АЛЕТО ЕООД или друго.

(3)  АЛЕТО ЕООД съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на вашата регистрация.


Предаване на вашите лични данни за обработване

Чл. 5. (1)  АЛЕТО ЕООД може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679.

(2)  АЛЕТО ЕООД Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.


Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 6. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от  АЛЕТО ЕООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата във Вашия профил или чрез искане в свободен текст.

(2)  АЛЕТО ЕООД може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.


Право на достъп

Чл. 7. (1) Вие имате право да изискате и получите от  АЛЕТО ЕООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3)  АЛЕТО ЕООД Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно


Право на коригиране или попълване

Чл. 8. Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до  АЛЕТО ЕООД   ООД.


Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 9.(1) Вие имате правото да поискате от  АЛЕТО ЕООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а  АЛЕТО ЕООД има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо  АЛЕТО ЕООД   ООД;
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2)  АЛЕТО ЕООД не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете искане през опцията във Вашия профил или писмено искане, изпратено до  АЛЕТО ЕООД   ООД, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди  АЛЕТО ЕООД   ООД, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на  АЛЕТО ЕООД   ООД.

(4)  АЛЕТО ЕООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.


Право на ограничаване

Чл. 10. Вие имате право да изискате от  АЛЕТО ЕООД да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на  АЛЕТО ЕООД да провери точността на личните данни;
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
  •  АЛЕТО ЕООД не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на  АЛЕТО ЕООД имат преимущество пред Вашите интереси.

Право на преносимост

Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на  АЛЕТО ЕООД   ООД, директно през Вашия профил или с искане по имейл.

(2) Вие можете да поискате от  АЛЕТО ЕООД директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.


Право на получаване на информация

Чл. 12. Вие можете да поискате от  АЛЕТО ЕООД да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити.  АЛЕТО ЕООД може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.


Право на възражение

Чл. 13. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от  АЛЕТО ЕООД   ООД, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.


Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 14. (1) Ако  АЛЕТО ЕООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2)  АЛЕТО ЕООД не е длъжен да Ви уведомява, ако:

  • е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
  • е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
  • уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Други разпоредби

Чл. 17. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

Чл. 18. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

Чл. 19. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.

Чл. 20(1). Когато възлагате на  АЛЕТО ЕООД да обработва лични данни на трето лице за целите на осъществяването на дистанционна продажба,  АЛЕТО ЕООД действа в качеството на обработващ личните данни.

(2). В случаите по ал. 1,  АЛЕТО ЕООД действа единствено по Ваша инструкция като страна по договор за дистанционна продажба и само доколкото може да има контрол върху личните данни, които Вие обработвате.  АЛЕТО ЕООД няма контрол върху съдържанието и данните, които Вие като страна по договор за дистанционна продажба избирате да зареди в услугата (включително ако тези данни включват или не лични данни). В този случай  АЛЕТО ЕООД няма роля в процеса на взимане на решение дали ползвателят използва услугата за обработка на личните данни, за какви цели и дали същите са защитени. Съответно, отговорността на  АЛЕТО ЕООД в този случай се ограничава до 1) съобразяване с инструкциите на ползвателя на услугата съгласно договора и общите условия и 2) предоставянето на информация за услугата и функционалностите чрез нейния интерфейс.

 

Политика за използване на бисквитки (Cookie Policy)

Сайтът  АЛЕТО ЕООД използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити. 

Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни

Видове бисквитки, които използваме:

  • Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са необходими за коректната работа на уебсайта. Например, с тези бисквитки ви показваме информацията на нашия сайт на правилния език, а цените - спрямо валутата и ДДС за съответната държава. Аналитични бисквитки

Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни сте разгледали, дали сте посетили сайта ни през мобилно или десктоп устройство и други анонимни данни. За Google Analytics използваме също анонимизиране на IP адресите посредством _anonymizelp. Максималният период, в който пазим аналитичните данни в Google Analytics е 50 месеца.

  • Функционални бисквитки

Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни, да гледате видеата в него, да ни пишете на чата, както и да запомняте предпочитания език, на който да се зарежда информацията на нашия сайт.

  • Бисквитки за прецизно таргетиране

Тези бисквитки съдържат информация за това как сте използвали нашия сайт и могат да бъдат задействани от наши рекламни партньори. Те не съхраняват лична информация. Благодарение на тях няма да ви бъде показвана информация, която е нерелевантна за вас. Това са динамични бисквитки на Facebook, Google, Adform, Adwise и др. В допълнение, повечето рекламни мрежи предлагат възможност да се отпишете от профилирано рекламиране.

Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки, е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.

 

Какви мерки за сигурност сме предприели в  АЛЕТО ЕООД по отношение сигурността на личните данни, които съхранявате на нашата инфраструктура?

Сигурността на всеки тип информация, включително и лични данни, намиращи се на нашата инфраструктура е приоритет за нас като компания. Сигурността е нещо, с което не можем да си позволим компромиси.     

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

1. Регистрация
•Регистрация на Сайта е доброволна и безплатна. Регистрацията е задължителна само за пазаруване чрез електронния магазин.
•Сайтът може да бъде разглеждан от Потребителите, без да е необходима регистрация.
•Задължителните полета отбелязани със звездичка следва да бъдат попълнени. При успешно приключване на регистрацията Потребителят ще получи потвърждение за успешна регистрация, както и потребителско име и парола на посочения от него електронен адрес.

    2. Цени
•Всички представени в Сайта цени са в Български Лева с включен ДДС.
•HUBAVO.EU си запазва правото без предупреждение да променя цените по всяко време. Представени в Сайта цени на стоки са крайни и включват всички данъци и такси без цената за доставка, която се посочва отделно. Потребителят се задължава да заплати обявената в момента на заявката цена.
•Промоционалните цени на стоките са обозначени, като старата цена е задраскана, а новата цена е в червено.
•В цената на продуктите не е включен транспорт

    3. Поръчки
•Поръчки могат да правят само регистрирани потребители, приели общите условия.
• В сайта фигурират продукти, които са налични в склада на HUBAVO.EU.
•Наличните артикули могат да бъдат добавени в кошницата, потвърдени от наш оператор и доставени на адрес в рамките на 4 работни дни.
•Поръчки може да направите в рамките на 24 часа/7 дни в седмицата. Те се обслужват от понеделник до петък в рамките на работния ден от 10:00 до 17:00.
•Поръчките се получават в офиса на HUBAVO.EU на e-mail: sales@hubavo.eu и се обработват в рамките на работния ден.

    4. Плащане
    Потребителят може да заплати цената на поръчана от онлайн магазина с наложен     платеж.
•Наложен платеж. – При плащане чрез “наложен платеж”, Потребителят трябва да заплати дължимата сума на куриера при извършване на доставката. Потребителят получава при доставката от куриера касова бележка, в която е описана поръчаната стока, дължимата сума, както и цената на доставката.

       6. Връщане на стока
•На основание чл. 55, ал.1 ЗЗП Купувач, който има качеството на Потребител по смисъла на ЗЗП, в 7 дневен срок от доставката има право без да дължи обезщетение, неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока задължително при следните условия:
а/Потребителят предварително писмено да информира HUBAVO.EU на следният имейл адрес: sales@hubavo.eu, че на основание чл. 55, ал.1 ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи:
б/  банкова сметка по която да му бъде възстановена заплатената от него цена на върнатата стока.
в/ Стоката трябва да бъде върната в оригиналната, ненарушена опаковка.
г/ Стоката трябва да бъде върната с всички придружаващи я документи и окомлектовки, в добър търговски вид.
д/ Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на Потребителя. До момента на обратното предаване на стоката от страна на Потребителя на HUBAVO.EU, рискът от случайното и погиване или повреждане се носи изцяло от Потребителя.
е/ В случай, че последният се възползва от правото си по чл. 55, ал.1 ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по – горе условия, HUBAVO.EU се задължава да му възстанови заплатената сума по банков път.

7. Гаранционни условия и Рекламации
•HUBAVO.EU  гарантира, че всички продукти са фабрично нови, неупотребявани и запечатани от производителя, освен в случаите, в които противното изрично е упоменато при представянето на стоката в Сайта.
•При получаването на стоката Потребителят е длъжен незабавно да я прегледа и в случай, че констатира явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи, незабавно да информира лицето извършващо доставката. Ако не направи това, стоката се смята за одобрена, като Потребителят губи правото по - късно да претендира, че стоката му е доставена с явни недостатъци, липсата на някой от придружаващите я аксесоари и/или на който и да е от изискваните от българското законодателство документи. Рекламации на закупени чрез онлайн магазина стоки се извършват по правилата на ЗЗП и съобразно сроковете и условията на търговската им гаранция.
•Рекламации относно качеството се правят в 6 (шест) месечен срок от получаване на стоката.
•Ако недостатъците са били известни на Потребителя при извършване на покупката или при приемане на стоката и той не е възразил за тях,HUBAVO.EU не отговаря за тези недостатъци.
•Гаранцията е валидна само и единствено срещу предоставяне на оригинална касова бележка, придружаващи закупеното от Потребителя изделие, издадени от HUBAVO.EU.
•При предявяване на рекламация следва Потребителят да се обърне първо към HUBAVO.EU
•При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба Потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от HUBAVO.EU да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай Потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
•Смята се, че даден начин за обезщетяване на Потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на HUBAVO.EU, които в сравнение с другия начин на обезщетяване се неразумни, като се вземат предвид:
- Стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие;
- Значимостта на несъответствие;
- Възможността да се предложи на Потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.
- При  неправилен монтаж, ремонт, преработване или подмяна на изделието или части от него, извършени от крайния Потребител.
- повреди, предизвикани от неправилно преместване / следи от удари / или неправилна експлоатация.
- При увреждане от влага, химически препарати и отоплителни уреди.
- При неправилно почистване, съхранение, неизползване по предназначение и не спазване на специфичните условия на изделието.
•След разопаковане на изделието задължително изхвърлете защитната опаковка на специално обособените за тази цел места според вида на опаковката.
•HUBAVO.EU не се освобождава от изискванията на ЗЗП.

8. Защита на личните данни
•Предоставянето на личните данни от Потребителят е доброволно.
•Съобразно Закона за защита на личните данни, Потребителят има право на достъп до собствените си Лични данни, които е въвел при ползване от него на Сайта, както и на поправка на тези Лични данни.
•HUBAVO.EU заявява, че предоставените в процеса на регистрация лични данни – имена, адреси, телефон, e-mail или други, ще бъдат използвани със строга конфиденциалност, по смисъла на ЗЗЛД.
•HUBAVO.EU има право да използва информацията за предлагане на Потребителя на ифнормация за промоции, изпращане на поздравления, организиране на томболи, запитвания, за статистически и всякакви други законосъобразни цели, освен в случай на изрично несъгласие на същия, изпратено на следния e-mail адрес: newsletter@hubavo.eu
•HUBAVO.EU няма да предоставя каквато и да е част от събраната информация на трети лица.
•Достъп до предоставената лична информация може да получи само оторизиран държавен орган, само при определените от закона случаи и при изрично искане за това.
•Използвайки този Сайт Потребителят дава съгласието си за събирането и изполването на информацията по посочения по-горе начин.

11. Авторско право
•Дизайнът, структурата и съдържанието на тази Интернет страница са предмет на авторско право и се защитават от закона. Изключителното им право на ползване принадлежи на HUBAVO.EU. Потребителите могат да отпечатват отделни страници, изображения и лога от сайта, само при изричното съгласие на HUBAVO.EU за това.

12. Други
•HUBAVO.EU не носи отговорност за съдържанието и безопасността на сайтове, към които препращат линкове публикувани на настоящият Сайт.
•HUBAVO.EU не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни непълни или неточни лични данни, включително когато е посочил непълен или неточен адрес.
•Задължение на Потребителя е да опазва предоставените му от HUBAVO.EU потребителско име и парола. Всяка направена чрез онлайн магазина поръчка ще бъде считана от страна на HUBAVO.EU за редовна, ако при направата и са използвани потребителско име и парола,които системата е приела за валидни, независимо от това дали същите са използвани от лице различно от титуляра.
•При закупуване на стоки чрез електронния магазин не важат издаваните от HUBAVO.EU подаръчни ваучери и карти за отстъпка
•За неуредените в настоящите Общи условия въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото в Република България законодателство. Всички спорове по тълкуването и изпълнението на настоящите общи условия и по тълкуването и изпълнението на договорите за продажба от разстояние на поръчани от електронния магазин стоки ще бъдат решавани със споразумение, в случай на непостигане на такова спорът ще бъде отнасян за разрешаване до компетентния съд в гр. София, а именно – Софийски районен съд или Софийски градски съд.